Rolluiken

Rolluiken

Behalve voor het afschermen en beveiligen van bezittingen zijn de motieven voor de aanschaf het waarborgen van uw privacy, het weren van de zon en/of het isoleren van ruimten. Er is voor iedere situatie wel een specifieke productkeuze te maken. Rolluiken zijn in hun toepassing en uitvoering erg veelzijdig.

Het belangrijkste onderdeel van het rolluik is de mat opgebouwd uit lamellen. De keuze van de lamel bepaalt de maatvoering van het rolluik. De mat rolt op een bovenbuis die veilig zit opgeborgen in een kast en loopt in stevige geleiders. Een speciale onder lijst met rubber dicht de opening af. De maat van de kast heeft te maken met de hoogte van het rolluik en de doorsnede van de lamel.

De rolluiken kunnen zowel vanuit binnen als buiten bediend worden met een bandopwinder, een slingerstang of een staaldraadwindwerk. Indien u meer comfort en gemak wenst dan bestaat de mogelijkheid tot een elektrische bediening. Er zijn verschillende motoren beschikbaar, zelfs met anti-optilbeveiliging en een anti-blokkeersysteem. Behalve een draaischakelaar kan de controle op het product worden beheerst met een afstandsbediening en/of een centrale besturing via bijvoorbeeld een tijdklok.

Laat u in onze showroom goed adviseren over de beste keuze voor u.

Onze merken; Rainbow, Roma en Velux.