Gordijnen

Gordijnen

Gordijnen zorgen voor sfeer en aankleding in huis.

Er zijn verschillende transparantie’s, zo zijn er stoffen die zorgen voor verduistering of een goede geluiddemping in huis.

Gordijnen bestaan uit verschillende materialen, kleuren en patronen. Ook kunt u kiezen uit verschillende plooien, rails dit kan eventueel elektrisch met het systeem van Somfy en roede van interstil.

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste combinaties hiervan.

Onze collectie bestaat uit de volgende merken;

Kobé Essente indesfuggerhaus Oer Holland Haag Unland
Artelux Headlam ’t Stoffengilde Cordima loft79 Gea

Gordijnstoffen zijn er in drie verschillende groepen;

Vitrages

Vitrage is een dunne vaak kamer hoge stof dat meestal direct bij het raam word geplaatst in combinatie met overgordijnen. Deze stoffen zorgen ervoor dat de directe inkijk en lichtinval matig word gedempt. U kunt dus nog wel naar binnen en naar buiten kijken.

Overgordijnen

Overgordijnen worden vaak gecombineerd met lichtdoorlatende stoffen of andere producten bv. jalouziën waarbij ze voor sfeer of extra privacy zorgen. Er zijn verschillende gradaties in overgordijnen, zo zijn er overgordijnen die redelijk licht doorlaten, er zijn verduisterende stoffen maar ook velours die het geluid binnen in huis dempen. Overgordijnen kunnen dus voor verschillende functies zorgen.

In Between

Een In-Between is een gordijnstof dat een dichtere doorlating heeft dan een vitrage en transparanter is dan een overgordijn. De privacy van een In-Between is per dagdeel verschillend; overdag zult u gemakkelijk naar buiten kunnen kijken en heeft u veel privacy maar in de avond wisselt dit. Een In Betweenstof kan vaak ook als vouwgordijn dienen.

In onze showroom kunt u naar alle mogelijkheden vragen.